Home

Gratäng med rostad blomkål och tomatsås

För 3-4 portioner, 75 minuter

1 stort blomkålshuvud
olivolja
salt, svartpeppar
tomatsås, på två burkar krossade tomater gärna Mutti
cirka 1 1/2 dl färskriven parmesan
1 stor mozzarella skuren i skivor
oregano

Skär blomkålen i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Lägg dem på en långpanna eller på en plåt och ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i 225 grader i ugnen tills de börjar få lite färg, cirka 15 minuter. Vänd gärna på dem. Ta ut ur ugnen och sänk temperaturen till 200 grader.

Täck botten av en gratängform med ett lager tomatsås. Strö över lite parmesan, följt av ett lager blomkål, mozzarella och oregano. Upprepa. Avsluta med ett lager tomatsås, parmesan och oregano.

Gratinera i cirka 30-40 minuter eller tills ytan blir gyllenbrun och bubblande.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s