Home

Nu växer zuccinin så det knakar! Det är roligt och lätt att odla den själv!

Här är några tips på vad man kan göra med den!

Falsk potatissallad

Skär zuccinin i centimeterstora tärningar. Lägg den på en plåt och ställ in i ugnen, helst varmluft, 150° i 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Häll i ett durkslag så du får bort all överflödig vätska.

Vad du blandar med är en smaksak. Creme Fraiche/Majonäs te x.
Men min favorit är egengjord majonäs som är så enkel att du inte kan misslyckas!
Se längre ned på sidan.

Jag gillar också att ha i strimlad purjolök och lite kapris.
Salta och svartpeppra.

Om du skalar zuccinin är det svårt att gissa vad det är i, har du skalet på tror många att det är gurka! 🙂

Zuccini Trifolati

Detta är också jättegott att göra på zuccini!

Skär zuccinin i cm-tjocka skivor och sedan i kvartar. Stek i rejält med olivolja (eller kokosolja) och skivad vitlök i ca 15 minuter.
Om det blir torrt, häll på en skvätt vatten och stek ytterligare 10 min, skrapa upp bruna bitar från botten om det blir så. Låt puttra tills allt vatten är borta. Blanda i massa färsk persilja. Salta och peppra, och om du vill kan du ta chili flakes. Du kan också testa att ta i mynta istället för persilja om du vill.

Enkel majonäs

1 helt ägg
2,5 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk senap
några droppar tryffelolja

Knäck ägget i ett högt mått man använder till stavmixer. Häll över oljan, och de övriga ingredienserna. Låt stå en stund. Sätt stavmixen över äggulan, starta och dra sakta upp stavmixern. Voilá, nu har du en underbar majonäs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s