Ännu ett recept från Anna Halléns bok.
Jag är i bak- och matlagningstagen idag…!
Och hade alla ingredienser (förrutom färska kryddor) så det fick bli den här ikväll.
4 portioner
8 champinjoner, skivade
1 paket tärnad bacon
5 dl vispgrädde
2 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 dl jordnötter
Knaperstek baconen och tillsätt sedan champinjonerna och stek tills champinjonerna fått fin färg, ca 5 min. Häll över vispgrädden och lått puttra ihop några minuter. Krydda. Jag hade inte de färska kryddorna så jag tog vitlök och en krispig chilimix istället. Och så glömde jag jordnötterna…
Lägg filéerna i en smord form och häll över såsen.
225° 20-25 minuter.
Jag hade inte filéer utan bröstben. Och ”riktig” bacon.
Sallad till.
Pingback: Krämig kyckling « Beas matsedel
Pingback: Top Posts (den gångna veckan) « Beas matsedel
Pingback: Krämig kyckling i ugn « anterrabae
Detta är en av de godaste maträtter jag nånsin ätit! Och så lätt att tillaga!
Kul, Susanne! Men du måste testa den här också, ännu godare tycker jag nog… https://beasmatsedel.wordpress.com/2011/03/22/gronpepparkyckling-med-soltorkade-tomater/ 🙂
Pingback: Snabbval | Beas matsedel